Снимка: Канал3Лекари обвиниха властващите в болница Пирогов в авторитаризъм.Декларацията е във

...
Снимка: Канал3Лекари обвиниха властващите в болница Пирогов в авторитаризъм.Декларацията е във
Коментари Харесай

Лекари обвиниха властващите в болница Пирогов в авторитаризъм

Снимка: Канал3

Лекари обвиниха властващите в болница " Пирогов " в авторитаризъм.

Декларацията е по отношение на дисциплинарното уволняване на доктор Стоян Сопотенски, което съгласно създателите на позицията означава завръщане в предишното.

Практиките от авторитаризма, в който хората бяха преследвани, уволнявани, унижавани, и на работното си място дори, от властта, видно не са напуснали съзнанието на властващите в болница " Пирогов ", разясняват лекарите, които са членове на БЛС и на КК на БЛС.

Според тях дисциплинарното уволняване е последна форма на трудово наказване по нашите модерни закони, а оповестените претекстове от шефа Балтов " поради митинги и уронване на положително име " са форма на оскърбление към доктор Сопотенски, написа Канал3.бг.

Това е обаче и неправдив пестник по професионализма на доктор Сопотенски, неоспорен от никого и потвърден във времето. Дисциплинарното уволняване е и предизвестие към всички останали, нагла опасност за неморална кавга с видимо законни средства към всеки дръзнал да стачкува, да се бори за законните си права със законни средства и да прави неуместен живота на властващите, считащи се за ръководещи. Уволнението на доктор, с сан, професионална подготовка и положително име измежду колегиума и обществото като доктор Сопотенски не е като всички останали, то има тежки отрицателни последици и за цялостната система на опазването на здравето, предизвестяват те.

Лекарите изрично афишират, че ще застанат зад доктор Сопотенски.

Декларираме, че освен ще подкрепим сътрудника си с каквото ни е допустимо, заявяваме, че сме възмутени от действието на доктор Балтов и екипа му от очевидно непопаднали на вярното управническо място хора. Сигурни сме, че властта в " Пирогов "  няма да възвърне доктор Сопотенски и няма да го върне при пациентите му в незабавната болница. След подобен акт не се надяваме на никакъв здрав разсъдък, а изчезналата колегиалност е очевидна. Но сме уверени в българския съд, че ще възвърне справедливостта, такава каквато явно е, добавя се в позицията.

Според тях дисциплинарното уволняване е и явен сигнал към останалите лекари в страната, защото всеки шеф към този момент може да посегне към този инструмент, в случай че счете, че някой доктор е уронил положителното име на болничното заведение си, не с неприятна лекарска работа, а с митинги и в случай че е приложил правото си на свободно слово, може да бъде ДИСЦИПЛИНИРАН.

Когато това е направено от шефа на най-известната незабавна болница, е сигнал - може да мачкате сътрудниците, които и да са те, предизвестяват лекарите и заявяват, че застават паралелно с доктор Сопотенски в неравната му битка за правдивост и няма да позволен със законни средства да има и други застрашени или със запушени уста.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР